Bestuur

Bestuur

 

Het bestuur bestaat uit 4 personen:

Erik van Lankveld (voorzitter)

Erik was aanwezig op de eerste show van stationaire motoren in De Rips in 1979 waar zijn interesse is ontstaan voor stationaire motoren en tractoren. In al de jaren hierna heeft hij een hele verzameling opgebouwd. Veel is er al gerestaureerd maar er staan nog enkele projecten te wachten tot ze aan de beurt zijn. In de collectie van Erik zijn ook enkele oldtimer auto’s aanwezig. Ieder jaar stelt hij 5 hectare grond en een grote schuur ter beschikking zodat de peelhistorie een mooie show op kan bouwen.

José van Kempen (secretaris)
Ik ben José van Kempen en al 15 jaar vrijwilliger bij de stichting de Peelhisthorie. Op een mooie zomeravond in 2010 werd ik gebeld door iemand van het bestuur met de vraag of ik bij de Peelhistorie wilde komen. Ik moest er wel over nadenken want in het bestuur is toch wel anders dan achter de tap staan als vrijwilliger. Uiteindelijk heb ik toch ja gezegd omdat ik het ook leuk vindt om iets te regelen. Samen met Dianne doe ik nu het secretariaat met veel plezier. Dus mochten er vragen opkomen, ideeen of een inschrijven laat het mij maar weten.

Dianne van Lankveld (secretaris)
Hallo. Ik zal mijzelf als nieuw bestuurslid even voorstellen. Ik ben Dianne van Lankveld, dochter van de voorzitter Erik van Lankveld. Van kleins af aan ging ik met ons pap en mam en nog wat andere kennissen verschillende shows af. Samen met mijn broers bleven we dan ook overnachten in de caravan. Dat was altijd reuze gezellig en zodoende ben ik er eigenlijk mee opgegroeid. Jaar in jaar uit keek ik er telkens weer naar uit en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Toen de Peelhistorie Herleeft begon was ik een jaar of 8. Gaandeweg heb ik mij door de jaren heen ingezet als vrijwilliger bij de stichting, met alle plezier! Ik kijk er nog ieder jaar naar uit omdat het een hartstikke gezellig weekend is! Vanaf nu zal ik samen met Jose de taken binnen het secretariaat gaan vervullen.

Mark van Lankveld (bestuurslid)
Mark is van kinds af aan met Erik de schuur in gegaan om te helpen met het restaureren van enkele apparaten. Na enkele jaren met de leermeester gesleuteld te hebben is hij zelf maar begonnen met motoren te restaureren. De laatste drie jaar stond de hobby op een laag pitje door de stages in het buitenland die hij moest volbrengen voor zijn studie. Tijdens de shows is hij steeds aanwezig geweest met het opbouwen en ook op het demonstratie terrein hield hij de machines van Pa en hem zelf draaiende. Mark heeft de interesse voor de hobby van geen vreemde.